Topkwaliteit voor optimaal slaapcomfort

Topkwaliteit in dekbedden en kussens

Lang voordat het donzen dekbed populair werd in Nederland, verwerkte Ducky Dons al dons en veren voor de buitenlandse markt. We hebben meer dan 60 jaar ervaring en knowhow op het gebied van dekbedden en hoofdkussens – sinds 1967 met een eigen productielijn. En dat merk je! Onze sleutelwoorden: comfort, kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast staan we voor betrouwbare producten én een stipte levering. Zo hebben we een toonaangevende positie veroverd als marktleider in dekbedden en kussens.

Strenge normen voor uw comfort

Van het wassen van veren en dons tot het vullen van dekbedden en hoofdkussens: het gebeurt allemaal in onze fabrieken in Ermelo. Het hele productieproces voldoet aan de strengste Europese normen. Zo ben je verzekerd van hoogstaande kwaliteit. En dus optimaal slaapcomfort.

 

Nederlands product

Ducky Dons heeft twee moderne fabrieken in Ermelo. Van hieruit vinden onze dekbedden en kussens hun weg naar vele tevreden klanten in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast exporteren we dons en veren naar tal van Europese landen. De combinatie van moderne computertechnieken en jarenlang vakmanschap staat garant voor een Nederlands product van hoogstaande kwaliteit. En dus: optimaal slaapcomfort!

Modern en milieuvriendelijk productieproces

Onze sorteermachines scheiden het lichtere dons van de zwaardere veren. Het dons en de veren worden voor gebruik in het beddengoed eerst gewassen. We beschikken hiervoor over een moderne waterzuivering, die zorgt voor een milieuvriendelijk productieproces. Vervolgens worden het dons en de veren gedroogd. Dit gebeurt bij een temperatuur van tenminste 100° C. Onze producten voldoen hiermee aan de Europese voorschriften voor hygiëne volgens de norm EN 12935. Onafhankelijke laboratoria controleren dit regelmatig.

Downafresh label

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het Downafresh® greenline label staat voor het volgende:
• Downafresh® greenline garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935.
• De greenline verwerking houdt in dat bij de productie geen agressieve middelen zijn gebruikt en dat het vulmateriaal na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is.