Matrassen

Het belang van een goed matras

De matras is misschien wel het meest bepalende onderdeel van je bed. Het ligcomfort wordt hier grotendeels door bepaald. Zeker wanneer je fysiek ongemak ervaart zoals rugklachten. Maar welke soorten matrassen zijn er? En hoe vind je tussen dat overweldigende aanbod jouw ideale matras. Wij helpen je graag op weg.

Welke soorten matrassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten matrassen te onderscheiden. Van pocketvering tot koudschuim matras. Allemaal met verschillende eigenschappen en zo hun voordelen. We leggen graag uit welke matrassoorten er zijn.

De 4 meest voorkomende matrassen zijn:

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen zijn volledig van schuim gemaakt. Hoe meer schuim er tijdens de productie van het matras gebruikt is, hoe hoger de veerkracht. Ze liggen heerlijk zacht maar geven toch precies de juiste tegendruk. Onze klanten ervaren een koudschuim matras daardoor als zeer comfortabel.

>> meer lezen over koudschuim matrassen

Traagschuim matras

Een traagschuim matras reageert langzaam en past zich geleidelijk aan jouw lichaam aan. Dit heeft als voordeel dat het matras zich perfect vormt naar de contouren van jouw lichaam. Bovendien werkt het drukverlagend. Traagschuim matrassen zorgen voor een ideale ondersteuning. Door de techniek en het materiaal wordt de druk op jouw lichaam verlaagd. Dit zorgt voor een comfortabele ligging en een minimale belasting van spieren en gewrichten. Mede door deze eigenschappen zijn traagschuim matrassen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten.

>> meer info over traagschuim matrassen

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is opgebouwd uit losse veren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Dit heeft als voordeel dat het matras zich makkelijk vormt naar jouw lichaam. Je gewicht wordt bovendien perfect verdeeld. Daardoor biedt een pocketvering matras de best mogelijke ondersteuning. De hoeveelheid veren en de kwaliteit van deze veren, in combinatie met de afwerking, zijn bepalend voor het comfort.

>> meer info over pocketvering matrassen

Latex matrassen

Misschien wel het grootste voordeel van een latex matras: hij is anti-allergisch. De natuurlijke eigenschappen van het latex weren namelijk schimmels en huisstofmijt. Net als bij de traagschuim matrassen houden latexmatrassen bovendien makkelijk warmte vast. De hoeveelheid gebruikt latex is bepalend voor de kwaliteit.

>> meer info over latex matrassen

Welke matras is het beste?

Niet is zo persoonlijk als de keuze voor een matras. Het hangt namelijk sterk af van jouw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren. Heb je het snel warm in bed of juist vaak koud? Slaap je het liefst op je rug of lig je liever op je zij? Vele factoren zijn van invloed bij de keuze voor een matras. De beste matras is degene die voor jou het meeste comfort biedt. Wij laten je graag de verschillende soorten zien en leggen uit wat hun eigenschappen zijn.  Bovendien mag je bij ons eindeloos proefliggen. Zo ervaar je vanzelf wat de beste matras is voor jou.

Matras kopen: waar moet je op letten?

De aanschaf nieuw matrassen is voor veel mensen een forse investering. Bovendien koop je een matras voor een aantal jaren. Je wilt er dus zeker van zijn dat je een goed matras koopt. Maar waar moet je op letten als je een matras koopt? Wij helpen je graag op weg:

Prijs zegt niet alles

Een duur matras is niet per definitie een goede matras. De ene vulling is qua materiaal duurder dan de andere. En bij sommige matrassen betaal je extra voor de luxe afwerking of een afritsbare hoes. De prijs zegt dus niets over de kwaliteit.

Een matras moet ondersteunen

Lijkt een open deur maar veel mensen vergeten dit wel eens. Een matras moet ondersteuning bieden zodat jij lekker ligt. Koop daarom ook nooit een matras als je moe bent. Dan ligt namelijk alles lekker. Of een matras echt lekker licht kun kun je alleen maar ervaren als je gaat proefliggen. Probeer een matras dus altijd eerst uit. Ervaar je een keuze maken als lastig? Wij brengen desnoods een matras bij je thuis zodat je een nacht kunt proefslapen.

Zweet je veel? Zorg dat een matras vocht doorlatend is

Transpireren doen we allemaal. Dat is niets om je voor te schamen. De ene persoon transpireert alleen iets meer dan de ander. Zweet je veel in bed? Let er dan op dat je matras kiest dat goed en gemakkelijk vocht doorlaat. Dat komt zowel de levensduur van het matras, als jouw slaapcomfort ten goede.

Kies niet klakkeloos voor twee dezelfde matrassen

Veel stellen die bij ons een matras kopen, denken dat ze twee exact dezelfde matrassen moeten nemen. Maar hadden we niet al gezegd dat niets zo persoonlijk is als de aanschaf van een matras? Juist ja! Neem daarom niet klakkeloos twee exact dezelfde matrassen. Kies een matras dat past bij jullie eigen wensen en eisen. En dan kan het best zo zijn dat je allebei voor iets anders kiest. Het verschil zie je niet, maar dat voel je wel!

Topmatras voor boxsprings

Veel van onze klanten kopen een matras in combinatie met een boxspring. Vaak bestaande uit een matras en een zogenaamd topmatras. De topper is een aanvulling op het slaapcomfort. Bovendien verlengt een topmatras de levensduur van de onderliggende matrassen. In onze showroom hebben we ook een ruime collectie topmatrassen. Laat je adviseren door onze specialisten.

Bezoek onze ruime showroom in Terwolde.

Zeker zijn van het juiste advies?